Wij zijn Danny en Rianne, trotse eigenaren van Koffietopia!

Samen zijn wij, na een aantal andere zaken in koffie en thee te hebben gehad, Koffietopia gestart in Veghel. Waarom? Omdat wij het drinken van een excellent kopje koffie of thee zien als een geluksmoment in de dag. Iets om naar uit te kijken, iets om even mee te ontspannen, om de zorgen even van je af te laten glijden en om even gewoon pas op de plaats te maken. Rust. Dat is wat wij anderen ook van harte gunnen en daarom mogelijk willen maken voor iedereen. Voor de mensen thuis, voor de mensen op hun kantoor, voor de mensen in Veghel, in de regio, in heel Nederland! 

Daarom zijn wij Koffietopia gestart. Een gezellig winkeltje die de expertise van Rianne als theesommelier en Danny als barista en koffiebrander uitstraalt, omringd door de heerlijkste bonbons, chocolade en koekjes om het rustmoment te complimenteren. Kom langs om eens rond te snuffelen in ons assortiment!

Een kick van een stevige espresso voordat je als advocaat de rechtbank in gaat, of een heerlijk fluweelzachte cappuccino wanneer je als administratief medewerker of makelaar even pauze kunt nemen van het harde werken. De koffie van de Jura machines is niet te vergelijken met de standaard koffiemachines. We zijn hier ontzettend enthousiast over en nodigen je graag uit om de proef op te som te komen nemen in onze winkel.

Voor onze klanten in Groningen, Den Haag en Enschede is het ook zeker niet getreurd! Aan jullie hebben we gedacht met inrichten van onze webwinkel. Een groot deel van ons assortiment staat online en bestellingen worden dagelijks verstuurd vanuit onze zaak in Veghel. Heerlijk, die geur van vers gebrande koffie of fruitige thee wanneer je je bestelling opent!

Ben je in de buurt? Stap binnen, graag! We vertellen je graag meer over alles wat je wilt weten. Wees zeer welkom, voel je thuis in onze wereld van ambachtelijke koffie en thee!

Hieronder staat een interview met ons, voor meer inzichten over ons en onze geschiedenis.

Danny en Rianne van Koffietopia maken het centrum van Veghel leuker.
Het centrum van Veghel is verrijkt met Koffietopia.
Een winkel waar je, als je binnenstapt, wordt ingepakt door de geur van versgebrande koffie en thee en verrast door de allerlekkerste kadopakketten. Volgens het Veghelse ondernemerspaar Rianne en Danny van Geloven valt in de Hoofdstraat alles op zijn plek.

Jullie runden sinds 2010 koffie- en theeschenkerij Vlagheide in Eerde. Waarom toch de overstap naar Veghel gemaakt? Danny: “Het is niet zo dat we uit armoede gestopt zijn. We hadden het prima naar de zin, maar we wilden alleen niet nog eens tien jaar verder in de horeca. In het verleden hebben we al eens een koffiewinkel in Weert gehad. Dat was een franchiseformule.” Rianne en Danny wilde graag nog eens zelf een speciaalzaak beginnen, liefst in Veghel. “En toen kwam dit pand op ons pad. We waren verkocht. Het paste allemaal. De eigenaar dacht met ons mee en 3 oktober 2015 zijn we hier geopend.”

Wat is jullie kracht? Danny: “Het grootste deel van de koffie branden we zelf. Ik doe dat vooral ’s avonds, omdat er overdag, als er klanten binnenlopen, geen tijd voor is. Het is een proces waar je bovenop moet zitten. De melanges worden naar eigen recept gemaakt bij een branderij in het zuiden. Onderscheidend zijn we bovendien met onze kennis van Jura Koffiemachines en handmatige espressomachines. Die verkopen we ook online. Van heinde en verre komen mensen naar de winkel voor een demonstratie.

Maar... jullie hebben méér dan alleen koffie. Rianne: “In de winkel vind je 200 verschillende soorten thee. De losse thee importeren we zelf. Daarnaast hebben we goede merken verpakte thee, ethisch en biologisch verantwoord. Je merkt dat de vraag naar thee groter wordt. Vooral bij mannen is het populair. We bieden ook kadopakketten, met veel aandacht voor de presentatie.”

Naast de drukbezochte winkel zijn jullie ook op het internet actief. Danny: "Als winkel kun je niet meer zonder. Het is onze digitale etalage. Voor veel mensen een eerste kennismaking met ons. Dat we ook een fysieke winkel hebben schept vertrouwen voor de klant. Je staat er van te kijken hoeveel er dankzij internet gebeurt. Het is dus zaak om de website goed te onderhouden. Dat red je niet met iedere dag een uurtje.”

Koffietopia is een verrijking voor Veghel Centrum. Rianne: “Dit soort winkels maakt Veghel leuker. Er is duidelijk behoefte aan kwaliteit en persoonlijk contact. We ontvangen elke dag nog leuke reacties. De kring van klanten wordt ook steeds groter. We verkopen een goed product waar we helemaal achter staan. Dan kun je mensen ook open tegemoet treden en een eerlijk advies geven. Als ze eenmaal zijn geweest komen ze terug.”

© 2021 - 2024 Koffietopia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel