De beste koffie in de wereld komt uit Italië....toch?

Terwijl je geniet van je favoriete koffie en op zoek bent naar wat te lezen, dacht ik dat ik mijn lijst van top 10 koffie-mythen maar eens aan je ga aanbieden. 

De beste koffie in de wereld komt uit Italië.

De waarheid is, tenzij iemand koffie kweekt als binnenplant, dat er helemaal geen koffie groeit in Italië.

De koffiefaam van Italië berust enkel op de vakkundigheid die koffiebedrijven zoals koffieroosters en blenders claimen te hebben voor espressokoffiebonen.

Er is geen twijfel dat de gemiddelde Italiaan Italiaanse koffie als een van zijn essentiële levensbehoeften beschouwt, maar tegelijkertijd zijn er helaas maar weinig Italiaanse koffiefijnproevers.

Zolang de koffie van een bepaalde standaard is, is het acceptabel (en goedkoop!) Het resultaat is dat het grootste gedeelte van de groene koffie die naar Italië gaat van een gemiddelde kwaliteit is in plaats van een specialiteit.

Het merendeel van de uitgevoerde geroosterde Italiaanse koffie is koffie die ontworpen is om een "gemiddelde" espresso te geven.

Ondanks wat er op de verpakkingen staat, wordt geroosterde- en gemalen koffie uit Italië normaal gesproken ontworpen om in (moka)espressopotjes te worden gebruikt, in plaats van in een espressomachine. Italianen gebruiken thuis namelijk overwegend mokapotjes.

Smaak is en blijft uiteraard persoonlijk!

© 2021 - 2024 Koffietopia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel