Gebruik originele Jura onderhoudsmiddelen voor het beste resultaat.

Waarom is het regelmatige onderhoud van een volautomaat zo belangrijk?
Het juiste onderhoud garandeert een optimaal koffieresultaat en verlengt de levensduur van uw volautomaat aantoonbaar. Voor een perfect koffieresultaat en een probleemloze werking zijn de reinheid van de machine en de hygiëne in de omgang met melk, koffie en water net zo belangrijk als de technische finesses van de volautomaat zelf. Om ervoor te zorgen dat het onderhoud met één simpele druk op de knop functioneert, hebben
wij de JURA onderhoudsproducten ontwikkeld. De CLARIS filter zorgt voor perfect water, de reinigingstabletten voor een schone zetgroep die vrij is van koffievetresten en de melksysteemspoeling voor schone leidingen zonder melkresten.

Hoeveel tijd kost het correcte onderhoud van een volautomaat?
Indien juist en regelmatig uitgevoerd, is de voor het onderhoud benodigde tijd vrijwel nihil. Want net als de bereiding van koffiespecialiteiten is ook het onderhoud uitermate eenvoudig: één druk op de knop volstaat. In combinatie met de originele JURA onderhoudsproducten zorgen exact hierop afgestemde programma's voor smetteloze reinheid en zodoende voor een constant perfect koffieresultaat.

Waarop moet worden gelet bij het onderhoud van een volautomaat van JURA?
Het is van groot belang dat de originele onderhoudsproducten regelmatig en overeenkomstig de gebruiksaanwijzing gebruikt worden. Alleen originele JURA onderhoudsproducten garanderen perfecte hygiëne en bescherming. Onze beschermingsformules en samenstellingen zijn optimaal afgestemd op de programma's en de materialen van de volautomaten van JURA.

In welke gevallen adviseert u het gebruik van een CLARIS filter?
Altijd. Koffie bestaat immers voor ruim 98 % uit water. Naast calcium, mineralen en fluoriden zijn op veel plaatsen ook sporen van lood, koper, aluminium en chloor in het leidingwater te vinden. De waterkwaliteit en de waterhardheid verschillen, afhankelijk van plaats en tijd. CLARIS filtert het water echter optimaal en altijd vers. Schadelijke stoffen worden volledig geabsorbeerd, terwijl de belangrijke fluoriden in de juiste hoeveelheden behouden blijven en bij de ontplooiing van het aroma als essentiële smaakgever fungeren. Dankzij de optimale watersamenstelling wordt elke koffiespecialiteit een echte smaakbeleving.

Moet de volautomaat ondanks het gebruik van de CLARIS filter ontkalkt worden?
Nee, bij gebruik van een CLARIS filter is een ontkalking overbodig. De samenstelling van het granulaat in de filter elimineert schadelijke stoffen en optimaliseert het water voor een perfecte koffiesmaak. Hierbij komen de voor de gezondheid belangrijke mineralen en fluoriden natuurlijk gewoon in het kopje terecht. Als belangrijkste innovatie van de filterformule wordt het calciumcarbonaat in het water volledig gestabiliseerd. Hierdoor worden kalkafzettingen bij een regelmatige stoombereiding vermeden en wordt een verstopping van de leidingen actief voorkomen.

Is mineraalwater geschikt voor koffie-volautomaten van JURA?
Mineraalwater heeft een zeer goede waterkwaliteit en voorziet ons lichaam van alle belangrijke mineralen. Aangezien het kalkgehalte in mineraalwater met een waterhardheid tot wel 60 dH in vergelijking met leidingwater echter veel te hoog is, is mineraalwater niet geschikt voor onze koffie-volautomaten.

Worden, naast kalk, nog andere stoffen uit het water gefilterd?
Ja. Kalk is weliswaar de grootste vijand van het doorloopsysteem, echter kunnen ook andere bestanddelen van het water zoals lood, koper en aluminium schadelijk voor de gezondheid zijn. Chloor heeft bovendien een negatieve invloed op de smaak en de geur van de koffie. Sommige mineralen fungeren echter als belangrijke smaakgever. Deze blijven vanzelfsprekend behouden. De samenstelling van het granulaat in de CLARIS filter maakt dit mogelijk. CLARIS reduceert schadelijke stoffen en optimaliseert tegelijkertijd de samenstelling van het water voor een perfecte koffiesmaak.

Wanneer moet de CLARIS filter worden vervangen?
Nadat 50 liter water doorgestroomd is of na 2 maanden. Voor een optimale werking van de filter is het zeer belangrijk dat deze tijdstippen worden aangehouden. Anders is de optimale waterkwaliteit en dus ook het perfecte koffiegenot niet meer gegarandeerd.

Is de CLARIS filter ook bij hard water pas na 50 liter uitgewerkt?
De CLARIS filter is ontwikkeld voor alle waterhardheden. Zodoende is de CLARIS filterpatroon ook bij hard water pas na 50 liter uitgewerkt.

Verdient het gebruik van CLARIS ondanks een ingebouwd ontkalkingssysteem aanbeveling?
Ja, de waterhardheid kan ondanks een ontkalkingssysteem sterk variëren. De reden hiervoor is de vaak onbekende kwaliteit van de regeneratie. Bovendien verwijderen ontharders geen geur- en smaakstoffen zoals chloor e.d. uit het leidingwater. Dit betekent, dat de CLARIS filterpatroon ook in dit geval als belangrijke waterregulator fungeert en een wezenlijke bijdrage levert aan het aroma van de koffiespecialiteiten.

Hoewel de filter in het waterreservoir geplaatst is, wordt op de display "Ontkalken, a.u.b." weergegeven.
Wat is hiervan de oorzaak?

De oudere jura volautomaten zijn niet geprogrammeerd voor Claris. Daardoor weet het apparaat niet dat een filter geplaatst is en een ontkalking daarom niet nodig is. De filter moet bij iedere inbedrijfstelling geprogrammeerd en gespoeld worden. De nieuwe Jura koffiemachines met I.W.S® zien zelf of er een Claris filter geplaatst is of niet.

In het waterreservoir zijn, ondanks het gebruik van CLARIS, kalk- en biofilmafzettingen aanwezig.
Welke maatregelen kan ik in dit geval nemen?

Het is uitermate belangrijk dat het waterreservoir dagelijks goed afgewassen en iedere morgen met vers water gevuld wordt. Bovendien moet u het waterreservoir bij iedere filtervervanging grondig reinigen. Daarvoor neemt u het waterreservoir uit het apparaat en vult u het reservoir vóór het plaatsen van de nieuwe filter met water. Vervolgens lost u drie ontkalkingstabletten van JURA in het water op en laat u deze oplossing inwerken. Hierna spoelt u het waterreservoir grondig met water uit en gaat u door met het plaatsen en het programmeren van de filter.

Wat doe ik met mijn filter als ik op vakantie ga?
Om te voorkomen dat het granulaat uitdroogt, dient de filter altijd vochtig gehouden te worden. Dit betekent, dat de bodem van het waterreservoir met water bedekt dient te zijn. Idealiter bewaart u het waterreservoir inclusief filter in de koelkast. Als niet genoeg ruimte in de koelkast beschikbaar is, wikkelt u de filter in aluminiumfolie of in een plastic zak en legt u de filter in de koelkast. De werking van de filter blijft hierdoor tot na uw vakantie behouden, en garandeert ook na terugkeer perfect en aromatisch koffiegenot. Na de vakantie moet het water ververst worden en moeten het waterreservoir en de filter grondig gespoeld worden. Voor de spoeling van het filtergranulaat adviseren wij de bereiding van 1-2 porties heet water (minimaal 200 ml). Als u langer dan een maand op vakantie gaat, moet na terugkeer een nieuwe filter worden geplaatst en moet het apparaat vóór de eerste koffiebereiding worden gespoeld.

Worden CLARIS filters gerecycled?
Ja, de materialen van de filters worden zo goed mogelijk gerecycled, maar niet voor de productie van nieuwe CLARIS filters hergebruikt. De reden hiervoor zijn de toelatingseisen van de levensmiddelenwetgeving. De filters kunnen geretourneerd worden naar het aankoopadres.

Wat gebeurt er eigenlijk precies bij de reiniging?
Volautomaten van JURA beschikken over geïntegreerde spoel- en reinigingsprogramma's die automatisch door het apparaat weergegeven worden. Na de start met één druk op de knop dient de reinigingstablet ingeworpen te worden. Tijdens de hierop volgende automatische reiniging worden watertemperaturen van 80 °C bereikt. Dankzij deze hoge temperaturen worden alle kiemen vernietigd en worden koffieresten, -oliën en -vetten volledig van de zetgroep verwijderd. Bij de bereiding van koffiespecialiteiten met melk en melkschuim zorgen de geïntegreerde spoel- en reinigingsprogramma's van het melksysteem in combinatie met de JURA onderhoudsproducten voor maximale reinheid en comfort.

Hoeveel reinigingstabletten zijn per reinigingsproces nodig?
Één reinigingstablet is voldoende. De samenstelling en de grootte van de reinigingstablet van JURA zijn optimaal afgestemd op de uitvoering van één reinigingsproces. Een effectieve reiniging is gegarandeerd.

Wat gebeurt er als ik de reiniging uitstel, hoewel deze wordt weergegeven?
Hoe langer de reiniging wordt uitgesteld, hoe meer koffieresten, -oliën en -vetten zich kunnen afzetten. Hierdoor verslechtert de koffiekwaliteit aanzienlijk.

Hoe bewaar ik melk het beste?
Voor de bereiding van perfecte koffiespecialiteiten met melk is verse en gekoelde melk een absolute must. Het plaatsen van de slang in standaard melkverpakkingen wordt door ons niet aanbevolen. De vorming van bacteriën en kiemen wordt hierdoor niet in toereikende mate tegengegaan. Optimale bewaaromstandigheden en perfecte hygiëne worden gewaarborgd door de melkhouder van JURA. Of u nu de glazen melkhouder, de koelhoudende roestvrijstalen isoleer-melkhouder of de altijd op een optimale temperatuur van vier graden koelende Cool Control gebruikt, alle melkhouders van JURA zorgen voor een perfecte melkkwaliteit en zodoende voor uitstekende en luchtige melkschuimresultaten.

Waarom mag de melkslang niet direct in de melkverpakking geplaatst worden?
Bij een correcte en regelmatige melksysteemreiniging is de hygiëne in de slang te allen tijde gegarandeerd. Aan de buitenkant van de slang verzamelen zich na verloop van tijd echter diverse bacteriën en kiemen. Hetzij door partikels in de lucht of door aanraking met de handen. Als de slang direct in de melk wordt geplaatst, worden de bacteriën direct aan de melk overgedragen. De optimale melkkwaliteit is hierdoor niet meer gewaarborgd. Voor een te allen tijde perfecte melkkwaliteit adviseren wij daarom het gebruik van de door ons in intensief onderzoekswerk ontwikkelde melkhouders. Het gesloten systeem met aansluitpunt voor de slang creëert optimale omstandigheden voor het bewaren van verse melk.

Hoe is een optimale melkhygiëne gegarandeerd?
De geselecteerde materialen, de doordachte constructie en het fraaie design van de melkhouders van JURA zorgen ervoor dat melk perfect bewaard wordt. De speciaal voor volautomaten van JURA geconstrueerde verbindingen, de optimale temperatuursomstandigheden voor melk en de intuïtieve onderhouds- en reinigingsprocessen garanderen een perfecte melkhygiëne.

Welke rol speelt de temperatuur van de melk?
Luchtig en fijn melkschuim of warme melk voor koffiespecialiteiten lukken perfect als de melk vóór het verwarmen en opschuimen bij een temperatuur van 4 °C vers gehouden wordt. Alle melkhouders van JURA houden de melk constant in het optimale temperatuurbereik. Actief gekoeld, geïsoleerd of alleen vers gehouden en weer in de koelkast geplaatst, de optimale temperatuursomstandigheden in de melkhouders van JURA zorgen te allen tijde voor perfecte melkresultaten.

Wat mag ik verwachten van exact passende verbindingen?
De verbindingen zorgen voor luchtdichte overgangen tussen melkhouder, melkslang en melkpijpje. De melkslang kan in een handomdraai worden verplaatst, waardoor zowel bij de bereiding van de koffiespecialiteit met melk als bij de daaropvolgende automatische melksysteemreiniging de beste hygiëne gegarandeerd is.

Waarom moet een melksysteemreiniging uitgevoerd worden?
Veel volautomaten van JURA bereiden koffiespecialiteiten zoals latte macchiato, cappuccino, espresso macchiato of flat white met één druk op de knop en op het allerhoogste niveau. Om ervoor te zorgen dat dit ook zo blijft, is de melksysteemreiniging ontwikkeld. In combinatie met het automatische reinigingsprogramma verwijdert de melksysteemreiniger melkvetten en eiwitten uiterst effectief. De hierdoor altijd hygiënisch schone leidingen garanderen een luchtig en fluweelzacht melkschuimresultaat met fijne poriën.

Wanneer moet ik de melkslang, ondanks regelmatige reiniging, vervangen?
Wij adviseren de melkslang bij normaal gebruik om de 3 maanden te vervangen. Als u dagelijks meerdere koffiespecialiteiten met melk bereidt, dient de melkslang vaker vervangen te worden.

Is het van cruciaal belang welke producten voor de reiniging en het onderhoud van mijn volautomaat worden gebruikt?
Ja, absoluut! Alleen bij gebruik van originele JURA onderhoudsproducten zijn perfecte hygiëne en bescherming gegarandeerd. Onze beschermingsformules en samenstellingen zijn optimaal afgestemd op de programma's en de materialen van de volautomaten van JURA. Onze ontwikkelingsteams doen iedere dag onderzoek om het koffiegenot voor onze klanten met innovatieve technologieën en verbeterde processen verder te perfectioneren. Om de effectiviteit van het onderhoud te bevestigen, worden onze volautomaten aan onverbiddelijke tests onderworpen. Vanzelfsprekend moeten onze onderhoudsproducten ook aan alle wettelijke vereisten en aan de hoogste en gecertificeerde TÜV-kwaliteitsstandaards voldoen.

Hoe kunnen fouten worden voorkomen?
Het bedieningsconcept van de volautomaten van JURA is uitermate eenvoudig. Net zo eenvoudig is het onderhoud. In enkele stappen wordt u dankzij de geïntegreerde spoel- en reinigingsprogramma's intuïtief door het desbetreffende programma geleid. In geval van onduidelijkheden kunt u de gebruiksaanwijzing raadplegen.

© 2021 - 2024 Koffietopia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel