Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf JURA zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, het merk heeft zich duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd.

Jura Koffiemachines >
 

Jura Accessoires >
 
Jura Onderhoudsmiddelen >
 

Geniet ook thuis van de beste
koffiekwaliteit zoals u die tot nu toe
alleen uit Italiaanse koffiebars kende.

JURA levert een uitgebreid assortiment
moderne accessoires om nog meer van
uw volautomaat te kunnen genieten.

JURA zorgt dat het onderhoud van
volautomaten net zo eenvoudig is als
de bereiding van de koffiespecialiteiten.

 

JURA 'World of Coffee

'Innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service zijn waarden die als het ware in het DNA van JURA gegrift zijn. Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, en heeft het zich duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd. Volautomaten van JURA zijn een synoniem voor een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een subliem design.

Eenvoudige bediening

Volautomaten van JURA zijn zelfverklarend en eenvoudig en intuïtief te bedienen. Indrukwekkend voorbeeld: dankzij de RFID-technologie zijn filterpatroon en volautomaat draadloos met elkaar verbonden.
De filter wordt automatisch gedetecteerd en de noodzakelijke instellingen aan het apparaat worden automatisch verricht.

Subliem Design

Zwitsers design en Zwitserse architectuur genieten wereldwijd grote faam. JURA creëert zuivere en expressieve vormen uit edele materialen, met een buitengewoon precies fabricageproces en een compromisloze afwerking. Het resultaat zijn interieurobjecten met een krachtige en authentieke uitstraling waar de eigenaar terecht jarenlang trots op kan zijn. Elke aanraking lokt jaloerse blikken uit.

De ultieme espresso

JURA heeft het bereidingsproces volledig geperfectioneerd. Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen. Hierdoor is ook bij korte specialiteiten een maximaal aroma gegarandeerd. Puur of als basis voor fantasievolle koffiecreaties – de technologie van JURA leidt altijd naar de ultieme smaakbeleving.

De Key Technologies van JURA: vers bereid, zonder capsules

Zo werkt een volautomaat van JURA

Met één druk op de knop de perfecte koffiespecialiteit – vers gemalen, niet uit capsules. Maar wat gebeurt tijdens de bereiding van de koffiespecialiteit? Volg de koffiebereiding met een blik in de binnenkant van een JURA volautomaat: van het vers malen, het zetten tot en met het resultaat in het kopje. En krijg zo inzicht in het complexe samenspel van technologieën die voor het sublieme kopje koffie zorgen.

     

De verschillende bereidingsprocessen

Een ideale extractietijd is de beslissende factor voor een optimaal resultaat:
Daarbij is de duur van het contact tussen water en gemalen koffie precies zo lang dat de aromastoffen uit de gemalen
koffie worden opgelost, maar tegelijk
kort genoeg om de bittere stoffen en looizuren er niet uit te spoelen.

Daarom heeft JURA naast het
standaard bereidingsproces het pulserende extractieproces (P.E.P.®) voor korte specialiteiten als ristretto of espresso en de One-Touch Lungo-functie voor lange specialiteiten ontwikkeld. Voor de bereiding van Cold-Brew-specialiteiten volgens de espressomethode komt daar nog het Cold Extraction Process bij.

Het melksysteem

Koffiespecialiteiten als cappuccino,
latte macchiato en andere specialiteiten worden verfijnd met melk of
melkschuim. De innovatieve melkpijpjes van JURA bereiden dankzij de revolutionaire technologie voor microschuim luchtig melkschuim met
fijne poriën en een
lang aanhoudende consistentie of verwarmen de melk gewoon tot de gewenste temperatuur.

Het Intelligent Water System (I.W.S.)
met de CLARIS Smart-filterpatroon

Koffie bestaat voor ruim 98% uit water. Vers, koud water is dan ook onontbeerlijk om een perfect koffieresultaat te behalen. Bij het verwarmen van water zet zich de kalk af die in het water zit. JURA biedt met de CLARIS-filterpatroon een intelligente oplossing:

  • Deze beschermt het apparaat tegen kalkafzettingen en verlengt de levensduur ervan.
  • Het apparaat hoeft niet te worden ontkalkt.
  • Zo wordt een gelijkmatig hoge kwaliteit van het water, en dus ook van de koffie, gewaarborgd.
  • Het Intelligent Water System (I.W.S.) herkent automatisch of een filter is geplaatst.
   

De Product Recognising Grinder (P.R.G.)

Om optimaal maalgoed voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen hebben de ingenieurs van JURA de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld. Via de elektronische besturing stelt de precisiemolen zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad – veel sneller dan met de
hand mogelijk is. Het spectrum ervan loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten.

   

Route naar Koffietopia

 

© 2021 - 2023 Koffietopia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel