Net als uw auto heeft ook uw koffieapparaat onderhoud nodig......

Alle espressoapparaten hebben onderhoud nodig. Er zijn nu eenmaal onderdelen in espressoapparatuur die geen leven lang meegaan en derhalve onderhouden of vervangen moeten worden.
Er slijten bijvoorbeeld rubberen ringen en maalschijven; verwarmingselementen kunnen verkalken. Een volautomatische espressomachine is eigenlijk net een auto. Regelmatig verse olie, een paar nieuwe banden en nog een aantal zaken en u kunt zorgeloos autorijden. Zonder onderhoud gaat een auto niet lang mee. Net zomin gaat een espressoapparaat lang mee als er niet regelmatig iets aan onderhoud gedaan wordt. Daar staat tegenover dat u thuis kunt genieten van een kopje koffie, espresso of cappuccino, (bijna) net zo lekker als in bij ons in de winkel gewend bent, elke dag weer.

Volautomatische espressomachines:

Volautomatische espressomachines hebben meer onderhoud nodig in vergelijk met de klassieke halfautomaten (pistonapparatuur).
Een volautomaat heeft namelijk meer onderdelen die storingen kunnen vertonen, denkt u aan: de maalmachine, de pomp, de zetgroep en het elektronisch gedeelte. Het is verstandig om € 0,05 per kopje te reserveren voor onderhoud. U kunt een dergelijke machine het best vergelijken met een auto. Ook in deze situatie is onderhoud noodzakelijk en moeten met een zekere regelmaat onderdelen vernieuwd worden.
Daar tegenover staat dat u dagelijks, met meer gemak, gebruik kunt maken van een volautomaat.

Tips

  • Volg de instructies met betrekking tot het onderhoud nauwgezet. Een deel van deze instructies worden weergegeven op het display van uw volautomatische machine (mits dit een onderdeel uit maakt van uw machine).
  • Reinig uw apparaat regelmatig. Bij machines met een uitneembare zetgroep kunt u deze afspoelen met lauw water. Ook het filter gedeelte kunt u schoon maken. Met betrekking tot de Jura apparatuur dient u daarvoor de Jura reinigingstabletten te gebruiken.
  • Gebruik zoveel als mogelijk kalkarm water.
  • Bij onvoldoende onderhoud of het niet nakomen van de onderhoudsinstructies geldt in alle gevallen dat de fabrikant geen garantie meer verleent.

Servicebeurten

Een servicebeurt bij een volautomaat bestaat uit verschillende onderdelen. Afhankelijk van het type worden meer of minder onderdelen vervangen of gereinigd.

Neem contact op Jura onderhoudstarieven. Na een ondershoudsbeurt bij Jura krijgt u weer 1 jaar garantie op de hele machine!

© 2021 - 2024 Koffietopia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel