Over Alka

Hoe het begon, de zoektocht naar een oplossing...

Het probleem:bol evenwicht

De beste concepten en ideeën ontstaan tijdens de zoektocht naar de oplossing voor een persoonlijk probleem. Precies zo is Alka® ontstaan.

De zoektocht naar een oplossing voor gezondheidsproblemen zoals chronische vermoeidheid, pijnlijke spieren en gewrichten en gebrek aan energie leidde tot een nieuwe kijk op gezondheid: het zuur-base concept en de zuur-base huishouding.

Het zuur-base concept: In 1923 beschreven Johannes Nicolaus Brønsted en Thomas Lowry onafhankelijk van elkaar een zuur als een deeltje dat protonen (H+-ionen) kan overbrengen op een reactiepartner, de zogenaamde base.

Deeltjes die protonen kunnen afgeven, noemen we zuren of protondonoren. Deeltjes die protonen kunnen opnemen, noemen we basen of protonontvangers.

De term zuur-base huishouding staat voor de fysiologische regelmechanismen in het lichaam die de protonconcentratie constant houden (homeostase). Op die manier ondersteunen ze een gezonde zuurgraad.

De oplossing:

Een goede balans tussen zuren en basen in het lichaam is een van de belangrijkste bouwstenen voor onze gezondheid. Tegelijkertijd zorgt een disbalans naar de zure kant (verzuring) juist tot allerlei klachten. Dit inzicht vormt samen met de twee bovengenoemde concepten de basis voor het bedrijf AlkaVitae® en de Alka® productenlijn.

Met de unieke, originele en deels gepatenteerde Alka® producten ontzuurt u uw lichaam op een veilige wijze. Zure afvalstoffen worden uit het lichaam afgevoerd, met als resultaat een positieve ondersteuning van gezonde organen, van het immuunsysteem en van het fysieke en mentale energieniveau.

Sorteer op
 • Alka Thee 50 Zakjes
  Alka Thee 50 Zakjes

  ALKA THEE ONTZURENDE KRUIDENTHEE 50 ZAKJESOntzuren van uw lichaam kunt u aangenaam doen door de Alka® producten te gebruiken. Alle Alka® producten zijn speciaal ontwikkeld om optimaal te ontzuren. De producten kunnen los van…

  € 16,45
 • Alka Thee 100 Zakjes
  Alka Thee 100 Zakjes

  ALKA THEE ONTZURENDE KRUIDENTHEE 100 ZAKJESOntzuren van uw lichaam kunt u aangenaam doen door de Alka® producten te gebruiken. Alle Alka® producten zijn speciaal ontwikkeld om optimaal te ontzuren. De producten kunnen los van…

  € 26,95
 • Alka® Greens 10 Stuks
  Alka® Greens 10 Stuks

  ALKA® GREENS 10 STUKS

  HOE ONDERSTEUNT ALKA® GREENS BIJ HET ONTZUREN?De consumptie van groente, fruit en bladgroenrijke kiemen is van essentieel belang voor een goede gezondheid. Deze voedingsmiddelen houden het lichaam licht…

  € 14,95
 • Alka® Basische Druppels
  Alka® Basische Druppels

  ALKA® BASISCHE DRUPPELSDeze druppels zijn een mineralenconcentraat waarmee u gemakkelijk basisch drinkwater kunt maken.

  Het drinken van basisch water stimuleert het natuurlijke ontzuringsproces van uw lichaam. Zo kunt u…

  € 29,95
© 2021 - 2024 Koffietopia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel