Koffie is ook voedsel. Vers is een ander begrip dan houdbaar.

Vele consumenten denken dat als je koffie bewaard in een afgesloten verpakking deze na opening van de verpakking nog net zo vers is als toen de koffie verpakt werd. Helaas, dit is niet waar.

Natuurlijk zijn supermarkten in staat om vers gebakken brood, melk, groenten en fruit in de schappen te houden. Omdat de kosten van het verderf in het algemeen op het conto komen van hun leveranciers. 

Echter, als het gaat om verpakte producten met een vermeende 12 of 24 maanden houdbaarheid zijn de supermarkten heel blij om deze producten op de planken te kunnen laten staan tot aan de vervaldatum.

Neem nu bijvoorbeeld (geïmporteerde) gebrande koffie die je in de supermarktschappen kan vinden. Standaard hebben die bijna altijd een THT-etiket van 2 jaar!

Elke “ervaren en serieuze” koffiebrander in Nederland zal je vertellen dat dit volkomen belachelijk en absurd is. De realiteit is helaas anders. 

Onze Koffietopia koffie is gegarandeerd vers gebrand. Wil je meer weten over “verse” koffie kom dan gerust eens langs in onze winkel. 

© 2021 - 2024 Koffietopia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel