EXCLUSIEF

Sumatra Wild Kopi Luwak 125 Gram

Artikel 1 van 21
€ 39,95 € 35,95 (inclusief btw)

Sumatra Wild Kopi Luwak 125 Gram

Deze Kopi Luwak is gecertificeerd wat betekent dat de civet katten niet in gevangenschap leven maar volledig in het wild, zoals het hoort. Deze koffie is volledig traceerbaar tot aan de koffieboer.

In de noordelijke regio van Sumatra, Indonesië, wordt de wilde "Gayo" Kopi Luwak Arabica aangetroffen op koffieplantages. De Civetkat, ook bekend als de Luwak, selecteert zorgvuldig de meest rijpe en zoete koffiebessen op deze plantages om te consumeren. Nadat de Civetkat het vruchtvlees van de bes heeft gegeten, ondergaan de koffiebonen een natuurlijke fermentatie in haar maag. Uiteindelijk worden de koffiebonen via de uitwerpselen van de Civetkat uitgescheiden.

Deze uitwerpselen worden verzameld door de koffieboeren op hun plantages. Na zorgvuldige reiniging en verpakking ontstaat uiteindelijk de meest bijzondere koffie ter wereld, afkomstig van deze speciale bonen.

De meest exclusieve koffie ter wereld is Kopi Luwak, afkomstig uit de oerwouden van Indonesië en Java. Deze unieke koffie ondergaat een bijzonder productieproces, waarbij de koffiebessen op plantages worden gegeten door de Civetkat, een marterachtig dier dat in de oerwouden leeft. Vervolgens gaat men letterlijk op zoek naar de uitwerpselen van de Civetkat, wat een uitdaging op zich is.

Hoewel er pogingen zijn gedaan om Civetkatten in gevangenschap te voeden met koffiebessen om Kopi Luwak te produceren, blijkt de op deze manier verkregen koffie niet zo smaakvol te zijn als de natuurlijk gevonden variant. Dit kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan het feit dat het totale dieet van de Civetkat invloed heeft op het natuurlijke fermentatieproces van de koffie.

Na uitgebreid onderzoek hebben we een Civetkat gevonden die vrij rondloopt in de Gayo Mountains in Noord-Sumatra (Indonesië), en waarvan de Kopi Luwak van hoogwaardige kwaliteit is. De boeren die deze koffie verzamelen, zijn UTZ-gecertificeerd, wat het houden van Civetkatten in gevangenschap verbiedt op straffe van verlies van hun UTZ-certificering. Dankzij deze certificering is de koffie volledig traceerbaar tot aan de boer, en zijn de plantages bezocht en goedgekeurd door de WPA (World Animal Protection), een organisatie die zich inzet tegen de gevangenschap van Civetkatten.

Met trots kunnen we zeggen dat u kunt genieten van een eerlijk kopje Kopi Luwak. Jaarlijks wordt slechts ongeveer 2000 kilo Kopi Luwak gevonden, waardoor het een zeer zeldzame en begeerde koffiesoort is. Door het natuurlijke fermentatieproces ontstaat een buitengewoon complex smaakpalet. Wat deze koffie zo bijzonder maakt, is dat in de kop eerst ziltheid naar voren komt, gevolgd door een volle body met diverse tinten. De koffie drinkt vervolgens heerlijk fris weg, waardoor het geliefd is bij echte koffieliefhebbers.

Smaakomschrijving:

Verse vijg | Witte druif | Citroengras

100% Arabica

Zetmethoden:

Slow coffee, chemex, caffetiere, filter, volautomaat, halfautomaat

© 2021 - 2024 Koffietopia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel