Specialty

India Monsooned koffie 250gr CO₂- neutraal

Artikel 15 van 21
€ 8,40 (inclusief btw)

India Monsooned Malabar AA koffie 250gr CO₂- neutraal

Dit is meest krachtige koffie uit ons assortiment een heerlijke Monsooned Malabar koffie uit het Zuid-Westen van India.

India Monsooned Malabar AA koffiebonen zijn afkomstig uit de regio Malabar in India. De koffiebonen worden blootgesteld aan de moessonregens en winden, wat resulteert in een unieke smaak. De bonen worden ook nog eens op speciale manier verwerkt, namelijk gedurende drie tot vier maanden opgeslagen in vochtige opslagplaatsen, waardoor ze opzwellen en hun smaakprofiel verandert.

 

Deze koffie heeft een medium body en een lage zuurgraad, waardoor het een zeer aangename smaak heeft. De smaak wordt vaak omschreven als aards, kruidig en met hints van chocolade en noten. Het heeft ook een uitgesproken zoetheid die doet denken aan karamel. De afdronk is vaak langdurig en mild.

Veel koffieliefhebbers zijn zeer te spreken over de India Monsooned Malabar AA koffiebonen en beschouwen het als een bijzondere ervaring. Het is een koffie die goed past bij mensen die van koffie houden met een volle smaak en lage zuurgraad. Het is echter niet aan te raden voor mensen die van koffie houden met een lichte, fruitige smaak en een hoge zuurgraad.

In conclusie, de India Monsooned Malabar AA koffiebonen zijn een interessante en smakelijke keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke ervaring met een aardse, kruidige smaak en een laag zuurgehalte.

Het gaat hier om de beste kwaliteit monsooned Malabar arabica koffiebonen van AA-kwaliteit. Zeer geschikt voor de espressodrinker want dan komen  de kruidige aardse tonen naar voren en geeft de koffie een duidelijke crèmalaag. Bij het zetten van een cappuccino komen de mooie romige chocoladetonen naar boven en blijft door de sterke body de koffie toch duidelijk overeind. 

Smaakomschrijving:

Krachtig, cacao, karamel en Noot

Regio: India, Malabar
Ras: S795, Catimor en Kent Verwerking: Monsooned 

 

© 2021 - 2024 Koffietopia | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel