Jura onderhoud

Categorieën

  

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige koffiemachines.

Koffiemachines

De volautomatische JURA koffiemachines staan voor eenvoudige bediening, innovatieve technologieën, een uitstekend ontwerp, een verscheidenheid aan specialiteiten en langdurig koffiegenot. Bekijk alle >


 

Professionele Koffiemachines

De professionele volautomatische JURA koffiemachines staan voor eenvoudige bediening, innovatieve technologieën, een uitstekend ontwerp, een verscheidenheid aan specialiteiten en langdurig koffiegenot. Bekijk alle >


Accessoires

Of het nu een melkopschuimer, koppenwarmer, melkkoeler of mooie kopjes zijn, Jura biedt een verscheidenheid aan hoogwaardige accessoires voor het perfecte koffiegenot. Bekijk alle >

Reiniging / onderhoud

De originele verzorgingsproducten van JURA zorgen, samen met vers gefilterd water, voor een perfecte hygiëne en koffieresultaat. Bekijk alle >


Dit is Jura

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt. Sindsdien is het traditioneel Zwitserse merk met recht een niet meer weg te denken "global player" geworden.
 

Perfecte espresso

JURA heeft het bereidingsproces volledig geperfectioneerd. Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen.

Wereldwijde service

Volautomaten van JURA onderscheiden zich door de duurzaamheid en de lange levensduur. Zelfs na vele jaren gebruik kunnen de volautomaten eenvoudig onderhouden worden. Onderdelen worden milieuvriendelijk opgeknapt. Een wereldwijd vertakt netwerk van servicecentra en Hospitality Centers tekent hiervoor verantwoordelijk.

Eco-intelligentie

Een uitgesproken milieubewustzijn is voor JURA net zo belangrijk als het spaarzame gebruik van grondstoffen en energie. Daarom heeft JURA zich volledig toegelegd op volautomaten. Deze bereiden koffiespecialiteiten individueel toe, overtuigen met een voorbeeldige energie-efficiëntie en voorkomen onnodig verpakkingsafval.

De Key Technologies van JURA: vers bereid, zonder capsules

Kies je voor een Jura koffiemachine? Dan kies je voor kwaliteit, uitstraling en veel gebruiksgemak. Wat voor type koffiedrinker je ook bent, met Jura word je in jouw behoefte voorzien. Met een Jura espressomachine bereid je met de grootste zorg een espresso, tot een cappuccino die je met 1 druk op de knop zet.
 

AromaG3-molen

De koffiebonen worden altijd vers gemalen – dit garandeert een maximum aan aroma. Via de maalgraad kan de gewenste fijnheid van de gemalen koffie worden ingesteld. Hierdoor wordt de doorlooptijd van het water beïnvloed. Hierbij geldt: hoe fijner de gemalen koffie, des te intenser de smaak. 
De snijhoeken in de maalkegels van de AromaG3-molen zijn geperfectioneerd. De ingenieurs van JURA zijn er daarbij in geslaagd de efficiëntie aanzienlijk te vergroten. Hierdoor wordt het veelzijdige natuurlijke aroma optimaal geconserveerd en wordt de duur van het maalproces met de helft gereduceerd.
 

I.W.S.

Koffie bestaat voor 98% uit water. Zonder filtering van het water leidt kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. JURA biedt via het Intelligent Water System (I.W.S.®) met CLARIS Smart-filterpatroon een intelligente oplossing:
  • Het apparaat wordt beschermd tegen kalkafzettingen en heeft een langere levensduur.
  • Het apparaat hoeft niet ontkalkt te worden.
  • Een gelijkblijvende kwaliteit van water en koffie is gegarandeerd.
  • De revolutionaire technologie van het intelligente watersysteem herkent automatisch of een filter geplaatst is, en dat zonder enige noodzakelijke programmering.

I.P.B.A.S.© & P.E.P.©

Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) is een voorwelsysteem waarmee koffie van iedere melange en branding een maximum aan aroma ontwikkelt. De zetgroep is hét centrale element van een koffie-volautomaat. De variabele zetgroep van JURA kan 5 tot 16 g gemalen koffie bevatten. De koffie kan zo naar de persoonlijke smaak worden ingesteld.
Het impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) zorgt ervoor dat het maximale aroma behouden blijft, zelfs bij zeer kleine koffiespecialiteiten zoals espresso of ristretto. Het water wordt in korte impulsen door de gemalen koffie geperst en optimaliseert de extractietijd.

Een Jura koffiemachine hoef je zeker niet elk jaar in te sturen voor onderhoud!

Als je Jura niet naar wens functioneert, neem dan contact op met onze Koffietopia winkel in Veghel.
Vaak zijn problemen eenvoudig op te lossen.

Met een JURA volautomatisch koffiemachine kies je voor gebruiksgemak, kwaliteit en duurzaamheid. Naast de modernste elektronica is de machine ook voorzien van bewegende, mechanische, onderdelen. Dat is de reden waarom een JURA ook onderhoud en service nodig heeft. Zo geniet je ongestoord en iedere dag van een perfect kopje koffie, espresso, cappuccino of andere koffiespecialiteit.

JURA Koffiemachines denken zelf voor jou na

Slimme elektronica laat je op het display van de koffiemachine in tekst of duidelijke symbolen zien wanneer een reinigings- of ontkalkingsbeurt of wanneer het wisselen van het Claris waterfilter nodig is. Dit kleine onderhoud je gemakkelijk, vaak door het drukken op een knop, zelf doen.

Geen bericht betekent geen onderhoud

Zolang je enkel berichten krijgt als LEKBAK LEGEN, SPOELEN, KOFFIE GEREED e.d. hoeft je er alleen maar voor te zorgen dat er voldoende water en koffiebonen aanwezig zijn in jouw Jura koffiemachine zijn om te genieten van een heerlijke koffiespecialiteit.

Zelf klein onderhoud uitvoeren?

De handleiding voert je heel gemakkelijk en stap voor stap door de simpele procedures voor het wisselen van het waterfilter, het reinigen of ontkalken van de machine.

Wanneer kunt je een grote onderhoudsbeurt laten uitvoeren?

Zolang de machine zonder meldingen, anders dan voor het klein onderhoud, goed werkt en de koffie is nog van een prima kwaliteit is een onderhoudsbeurt niet nodig. Echter kun je wel een preventieve  onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Wij adviseren dat te laten doen om de 3 à 4 jaar (e.e.a. is afhankelijk van het gebruik). Neem contact op met onze Koffietopia winkel in Veghel. Een grote onderhoudsbeurt valt niet binnen de standaard garantievoorwaarden! 

Wat houdt een onderhoudsbeurt precies in?

Het geavanceerd diagnosesysteem van JURA kan exact het gebruik en de staat van een Jura koffiemachine bepalen. Aan de hand van dit systeem wordt bepaald welke delen getest, gereinigd, afgesteld of eventueel (preventief) vervangen dienen te worden. Nieuwe software updates worden in de machine ingeladen, daarnaast wordt de machine uitgebreid getest op funtioneren en worden de uitgevoerde onderhoudshandelingen opgeslagen in het geheugen van jouw Jura machine. Een uitgebreide onderhoudsbeurt verlengt de levensduur van uw Jura aanzienlijk.

Vragen? Neem gerust contact op.