Zwarte Thee

Categorieën

  
Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige koffiemachines.

Koffiemachines

De volautomatische JURA koffiemachines staan voor eenvoudige bediening, innovatieve technologieën, een uitstekend ontwerp, een verscheidenheid aan specialiteiten en langdurig koffiegenot. Bekijk alle >


 

Professionele Koffiemachines

De professionele volautomatische JURA koffiemachines staan voor eenvoudige bediening, innovatieve technologieën, een uitstekend ontwerp, een verscheidenheid aan specialiteiten en langdurig koffiegenot. Bekijk alle >


Accessoires

Of het nu een melkopschuimer, koppenwarmer, melkkoeler of mooie kopjes zijn, Jura biedt een verscheidenheid aan hoogwaardige accessoires voor het perfecte koffiegenot. Bekijk alle >

Reiniging / onderhoud

De originele verzorgingsproducten van JURA zorgen, samen met vers gefilterd water, voor een perfecte hygiëne en koffieresultaat. Bekijk alle >


Dit is Jura

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt. Sindsdien is het traditioneel Zwitserse merk met recht een niet meer weg te denken "global player" geworden.
 

Perfecte espresso

JURA heeft het bereidingsproces volledig geperfectioneerd. Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen.

Wereldwijde service

Volautomaten van JURA onderscheiden zich door de duurzaamheid en de lange levensduur. Zelfs na vele jaren gebruik kunnen de volautomaten eenvoudig onderhouden worden. Onderdelen worden milieuvriendelijk opgeknapt. Een wereldwijd vertakt netwerk van servicecentra en Hospitality Centers tekent hiervoor verantwoordelijk.

Eco-intelligentie

Een uitgesproken milieubewustzijn is voor JURA net zo belangrijk als het spaarzame gebruik van grondstoffen en energie. Daarom heeft JURA zich volledig toegelegd op volautomaten. Deze bereiden koffiespecialiteiten individueel toe, overtuigen met een voorbeeldige energie-efficiëntie en voorkomen onnodig verpakkingsafval.

De Key Technologies van JURA: vers bereid, zonder capsules

Kies je voor een Jura koffiemachine? Dan kies je voor kwaliteit, uitstraling en veel gebruiksgemak. Wat voor type koffiedrinker je ook bent, met Jura word je in jouw behoefte voorzien. Met een Jura espressomachine bereid je met de grootste zorg een espresso, tot een cappuccino die je met 1 druk op de knop zet.
 

AromaG3-molen

De koffiebonen worden altijd vers gemalen – dit garandeert een maximum aan aroma. Via de maalgraad kan de gewenste fijnheid van de gemalen koffie worden ingesteld. Hierdoor wordt de doorlooptijd van het water beïnvloed. Hierbij geldt: hoe fijner de gemalen koffie, des te intenser de smaak. 
De snijhoeken in de maalkegels van de AromaG3-molen zijn geperfectioneerd. De ingenieurs van JURA zijn er daarbij in geslaagd de efficiëntie aanzienlijk te vergroten. Hierdoor wordt het veelzijdige natuurlijke aroma optimaal geconserveerd en wordt de duur van het maalproces met de helft gereduceerd.
 

I.W.S.

Koffie bestaat voor 98% uit water. Zonder filtering van het water leidt kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. JURA biedt via het Intelligent Water System (I.W.S.®) met CLARIS Smart-filterpatroon een intelligente oplossing:
  • Het apparaat wordt beschermd tegen kalkafzettingen en heeft een langere levensduur.
  • Het apparaat hoeft niet ontkalkt te worden.
  • Een gelijkblijvende kwaliteit van water en koffie is gegarandeerd.
  • De revolutionaire technologie van het intelligente watersysteem herkent automatisch of een filter geplaatst is, en dat zonder enige noodzakelijke programmering.

I.P.B.A.S.© & P.E.P.©

Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) is een voorwelsysteem waarmee koffie van iedere melange en branding een maximum aan aroma ontwikkelt. De zetgroep is hét centrale element van een koffie-volautomaat. De variabele zetgroep van JURA kan 5 tot 16 g gemalen koffie bevatten. De koffie kan zo naar de persoonlijke smaak worden ingesteld.
Het impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) zorgt ervoor dat het maximale aroma behouden blijft, zelfs bij zeer kleine koffiespecialiteiten zoals espresso of ristretto. Het water wordt in korte impulsen door de gemalen koffie geperst en optimaliseert de extractietijd.

Routebeschrijving

Wat is zwarte thee

Zwarte thee is thee gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis. Deze variant is gemaakt door middel van zwaardere oxidatie dan de witte, groene, en oolong-variëteiten. Het is in het algemeen sterker in smaak en bevat meer cafeïne dan lichter geoxideerde thee.

theepluksterschina.jpg

In het Chinees en cultureel gerelateerde talen, wordt zwarte thee rode thee genoemd (紅茶, Mandarijn hóngchá, Japans kōcha), misschien een duidelijkere beschrijving van de vloeistof.

In de westerse wereld verwijst "rode thee" gewoonlijk naar de Zuid-Afrikaanse rooibos-thee.
Groene thee verliest gewoonlijk zijn smaak na een jaar, maar zwarte thee behoudt zijn smaak gedurende meerdere jaren (meer dan vijftig jaar in het speciale geval van pu-erh-thee). Het is daarom lang een handelsartikel geweest, en samengeperste blokken zwarte thee hebben zelfs gediend als een vorm van geld in Mongolië, Tibet en Siberië tot in de 19e eeuw.

Zwarte thee was oorspronkelijk als enige soort thee in de westerse cultuur bekend; hoewel groene thee meer gebruikt wordt, vormt zwarte thee nog meer dan 90 procent van de theeverkoop in het westen.
De term `zwarte thee` wordt in Engeland ook gebruikt om een kop thee zonder melk aan te duiden, omdat het toevoegen van melk daar een vast gebruik is.

Wat is zwarte aroma thee

Thee-met-een-smaakje of gearomatisserde thee is heel populair. Het natuurlijke of natuur-identieke aroma wordt middels een “drager” aan de thee toegevoegd. Dragers van aroma’s zijn bijvoorbeeld kruiden, specerijen, bloesem, etherische olie of arabische gom. In onze biologische thee gebruiken wij alleen natuurlijke aroma’s, waarvan enkele ook biologisch gecertificeerd zijn. De traditie om aromathee te drinken is al heel oud. In China wordt al tweeduizend jaar lang thee geschonken met de toevoeging van rozenblaadjes of jasmijnbloesem. In het Midden-Oosten voegt men graag mint aan de thee toe, terwijl het in Noord-India en Kashmir gebruikelijk is om kruiden als kaneel of kardemom toe te voegen.

Een van de bekendste aroma-theeën is de Earl Grey. De toegevoegde bergamotolie (verkregen uit de schil van deze citrusvrucht) geeft deze thee haar frisse en licht bitterzoete smaak.

Darjeeling FTGFOP First Flush thee 50 gram

Darjeeling FTGFOP First Flush thee 50 gram

4,50

Darjeeling FTGFOP First Flush thee 50 gram"Royal Garden"Fijne, bloemige, licht zoete thee met pracht.....

Golden Yunnan thee 100 gram

Golden Yunnan thee 100 gram

4,40

Golden Yunnan thee 100 gramZwarte thee uit het Zuid-Chinese district Yunnan. Gouden tips met een del.....

Earl Grey thee 100 gram

Earl Grey thee 100 gram

4,35

Earl Grey thee 100 gram Zwarte Assam, thee met een natuurlijke Bergamotsmaak. 100 graden opschen.....

Earl Grey Blue Star thee 100 gram

Earl Grey Blue Star thee 100 gram

4,30

Earl Grey Blue Star thee 100 gram Zwarte Darjeeling thee, bergamotolie en korenbloemblaadjes. 10.....

Ceylon UVA Highlands Pekoe thee 100 gram

Ceylon UVA Highlands Pekoe thee 100 gram

4,25

Ceylon UVA Highlands thee 100 gramWaarschijnlijk het beste wat Celyon te bieden heeft. Een Pekoe van.....

Lady Grey thee 100 gram

Lady Grey thee 100 gram

4,10

Lady Grey thee 100 gram Een melange van zwarte thee uit Ceylon, Zuid-India, China, citroengras en n.....

English Breakfast thee 100 gram

English Breakfast thee 100 gram

4,10

English Breakfast thee 100 gramEen melange van verschillende soorten thee uit de hooglanden van Ceyl.....

Brabants Kwartiertje thee 75gram

Brabants Kwartiertje thee 75gram

4,10

Brabants Kwartiertje thee 100 gram Zwarte thee met gekonfijte mango-, papaja- en ananasstukjes.....

Oma`s Appeltaart thee 100 gram

Oma`s Appeltaart thee 100 gram

3,95

Oma`s Appeltaart thee 100 gram Deze thee doet je denken aan oma`s appeltaart, op basis van zwarte A.....

Ceylon OP thee 100 gram

Ceylon OP thee 100 gram

3,95

Ceylon OP thee 100 gramEen aromatische kwaliteit van de bekende Ceylon plantage met lang gestrekt bl.....

Veghelicious thee 75 gram

Veghelicious thee 75 gram

3,75

Veghelicious thee 100 gram Een geurige melange van o.a zwarte thee met  o.a. stukjes abrikoz.....

Hartverwarmend thee 75 gram

Hartverwarmend thee 75 gram

3,75

Hartverwarmend thee 75 gram Zwarte thee met stukjes pruim, kokos, kaneel, sinaasappel- en citroen.....

China Tarry Lapsang Souchong thee (Smoke Tea) 75 gram

China Tarry Lapsang Souchong thee (Smoke Tea) 75 gram

3,75

China Tarry Lapsang Souchong thee (Smoke Tea) 75 gramDe bekende rookthee uit China. Met een ste.....

Black Beauty Kersenthee 75 gram

Black Beauty Kersenthee 75 gram

3,75

Black Beauty Kersenthee 100 gram Zwarte thee met zwarte kersenstukjes en natuurlijke aroma. .....

Pretty Pearfect 75 gram

Pretty Pearfect 75 gram

3,55

Pretty Pearfect 75 gram Peer-Karamel Zwarte thee, peer, gekonfijte ananas, karamelstukjes en gouds.....

Ready to Relax Thee 75 gram

Ready to Relax Thee 75 gram

3,50

Ready to Relax Thee 75 gram Zwarte thee met bramen, rode bessen en korenbloembloesem. 100 g.....

Echte mannen thee 75 gram

Echte mannen thee 75 gram

3,50

Echte mannen thee 75 gram Zwarte theemelange met de smaak van rum en krenten.   100 g.....

Darjeeling FTGFOP Second Flush thee 50 gram

Darjeeling FTGFOP Second Flush thee 50 gram

3,50

Darjeeling FTGFOP Second Flush thee 50 gramAangenaam aromatische tweede pluk Darjeeling met een lich.....

Black Spicy Thee 75 gram

Black Spicy Thee 75 gram

3,50

Black Spicy Thee 75 gram Zwarte Assam, gemberstukjes, kruidnagel, kaneel, cardamom, venke.....

Appeltjes van Oranje thee 75 gram

Appeltjes van Oranje thee 75 gram

3,25

Appeltjes van Oranje thee 75 gram Zwarte thee met hibiscusbloesem, appel, rozenbottel en sinaasap.....

Openingstijden van onze winkel in Veghel

Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.30u en Zaterdag van 10.00u tot 17.00u