Rooibos Thee

Categorieën

  

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige koffiemachines.

Koffiemachines

De volautomatische JURA koffiemachines staan voor eenvoudige bediening, innovatieve technologieën, een uitstekend ontwerp, een verscheidenheid aan specialiteiten en langdurig koffiegenot. Bekijk alle >


 

Professionele Koffiemachines

De professionele volautomatische JURA koffiemachines staan voor eenvoudige bediening, innovatieve technologieën, een uitstekend ontwerp, een verscheidenheid aan specialiteiten en langdurig koffiegenot. Bekijk alle >


Accessoires

Of het nu een melkopschuimer, koppenwarmer, melkkoeler of mooie kopjes zijn, Jura biedt een verscheidenheid aan hoogwaardige accessoires voor het perfecte koffiegenot. Bekijk alle >

Reiniging / onderhoud

De originele verzorgingsproducten van JURA zorgen, samen met vers gefilterd water, voor een perfecte hygiëne en koffieresultaat. Bekijk alle >


Dit is Jura

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt. Sindsdien is het traditioneel Zwitserse merk met recht een niet meer weg te denken "global player" geworden.
 

Perfecte espresso

JURA heeft het bereidingsproces volledig geperfectioneerd. Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen.

Wereldwijde service

Volautomaten van JURA onderscheiden zich door de duurzaamheid en de lange levensduur. Zelfs na vele jaren gebruik kunnen de volautomaten eenvoudig onderhouden worden. Onderdelen worden milieuvriendelijk opgeknapt. Een wereldwijd vertakt netwerk van servicecentra en Hospitality Centers tekent hiervoor verantwoordelijk.

Eco-intelligentie

Een uitgesproken milieubewustzijn is voor JURA net zo belangrijk als het spaarzame gebruik van grondstoffen en energie. Daarom heeft JURA zich volledig toegelegd op volautomaten. Deze bereiden koffiespecialiteiten individueel toe, overtuigen met een voorbeeldige energie-efficiëntie en voorkomen onnodig verpakkingsafval.

De Key Technologies van JURA: vers bereid, zonder capsules

Kies je voor een Jura koffiemachine? Dan kies je voor kwaliteit, uitstraling en veel gebruiksgemak. Wat voor type koffiedrinker je ook bent, met Jura word je in jouw behoefte voorzien. Met een Jura espressomachine bereid je met de grootste zorg een espresso, tot een cappuccino die je met 1 druk op de knop zet.
 

AromaG3-molen

De koffiebonen worden altijd vers gemalen – dit garandeert een maximum aan aroma. Via de maalgraad kan de gewenste fijnheid van de gemalen koffie worden ingesteld. Hierdoor wordt de doorlooptijd van het water beïnvloed. Hierbij geldt: hoe fijner de gemalen koffie, des te intenser de smaak. 
De snijhoeken in de maalkegels van de AromaG3-molen zijn geperfectioneerd. De ingenieurs van JURA zijn er daarbij in geslaagd de efficiëntie aanzienlijk te vergroten. Hierdoor wordt het veelzijdige natuurlijke aroma optimaal geconserveerd en wordt de duur van het maalproces met de helft gereduceerd.
 

I.W.S.

Koffie bestaat voor 98% uit water. Zonder filtering van het water leidt kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. JURA biedt via het Intelligent Water System (I.W.S.®) met CLARIS Smart-filterpatroon een intelligente oplossing:
  • Het apparaat wordt beschermd tegen kalkafzettingen en heeft een langere levensduur.
  • Het apparaat hoeft niet ontkalkt te worden.
  • Een gelijkblijvende kwaliteit van water en koffie is gegarandeerd.
  • De revolutionaire technologie van het intelligente watersysteem herkent automatisch of een filter geplaatst is, en dat zonder enige noodzakelijke programmering.

I.P.B.A.S.© & P.E.P.©

Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) is een voorwelsysteem waarmee koffie van iedere melange en branding een maximum aan aroma ontwikkelt. De zetgroep is hét centrale element van een koffie-volautomaat. De variabele zetgroep van JURA kan 5 tot 16 g gemalen koffie bevatten. De koffie kan zo naar de persoonlijke smaak worden ingesteld.
Het impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) zorgt ervoor dat het maximale aroma behouden blijft, zelfs bij zeer kleine koffiespecialiteiten zoals espresso of ristretto. Het water wordt in korte impulsen door de gemalen koffie geperst en optimaliseert de extractietijd.

Wat is rooibos thee eigenlijk

Rooibos (Aspalathus linearis) is een plant uit de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae). De plant komt van nature voor in de omgeving van de Cederberg (Zuid-Afrika). De soort wordt gekweekt voor de vervaardiging van een op thee lijkende drank. Sinds circa 1930 wordt de plant voor dit doel gekweekt. De bladeren van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. In de laatste fase verkrijgt de rooibos haar roodbruine kleur.

TheeTopia Rooibosthee
In tegenstelling tot de echte thee bevat rooibos geen cafeïne en bijna geen tannine, die in gewone thee verantwoordelijk is voor de iets bittere smaak ervan. Er zitten wel antioxidanten (onder meer vitamine C), calcium, ijzer in. De drank werkt licht ontspannend. Rooibos zou geschikt kunnen zijn als drank voor het slapen gaan. Ook zou de drank helpen tegen verschillende kwalen, zoals hooikoorts, astma, allergieën, maagklachten, acne en eczeem. In Zuid-Afrika wordt koude rooibosthee aan baby`s gegeven die last hebben van darmkrampjes.

Tijdens de apartheid werd rooibos onder de naam Massai-thee geëxporteerd om economische sancties tegen Zuid-Afrika te omzeilen. De naam rooibos is Afrikaans en afgeleid van het Nederlandse `rood bos`.

Never mind thee 50 gram

Never mind thee 50 gram

2,95

Never mind thee 50 gram Groene rooibos, cactusbloesem, perzik, gekonfijte mango en korenbloe.....

Pooh's Favourite 50 gram

Pooh's Favourite 50 gram

2,95

Pooh's Favourite 50 gram Honing-vijg Honeybush, gekonfijte ananas en papaya, appel, v.....

So far, so good thee 50 gram

So far, so good thee 50 gram

2,95

So far, so good thee 50 gram Groene rooibos, gekonfijte papaya, perzik,. vanille, zonnebloem en r.....

Golden Orange 50 gram

Golden Orange 50 gram

3,25

Golden Orange 50 gram Biologische rooibos met sinaasappelschilletjes en natuurlijk aroma.. &nb.....

Chai Spices Himalaya Bio 75 gram

Chai Spices Himalaya Bio 75 gram

3,50

Chai Spices Himalaya Bio 75 gram Gember, venkel, kaneel, anijszaad, koriander en zoethout Biolog.....

Lovely Lemon thee 50 gram

Lovely Lemon thee 50 gram

3,50

Lovely Lemon thee 50 gram Met citroenschil en citroengras is deze thee helemaal in haar sas!.....

Hakuna Matata thee 75 gram

Hakuna Matata thee 75 gram

3,75

Hakuna Matata thee 75 gram Geen zorgen , maar ben gelukkig met deze rooibosthee met een frui.....

Hemelse Bakkerij 75 gram

Hemelse Bakkerij 75 gram

3,75

Hemelse Bakkerij 75 gram Kruidige en fruitige rooibosthee met amandelen, sinaasappelschilletjes, .....

Take it easy thee 75 gram

Take it easy thee 75 gram

3,80

Take it easy thee 75 gram Kruidige rooibos met kaneel, kardemom, rozenblaadjes, kruidnagel, groen.....

Pluk de Dag thee 75 gram

Pluk de Dag thee 75 gram

3,90

Pluk de Dag thee 100 gram Kruidige rooibos met citroengras, stukjes appel, citroenschil, gemberst.....

Five Spices thee 75 gram

Five Spices thee 75 gram

3,95

Five Spices thee 75 gram Rooibos, rozijn, sinaasappel, appel, kaneel, steranijs, kardemom, venke.....

Niet te Pruimen thee 75 gram

Niet te Pruimen thee 75 gram

3,95

Niet te Pruimen thee 75 gram Heerlijke rooibos met stukjes gekonfijte papaja, rozijnen, kane.....

Rooibos Puur Natuur thee 75 gram

Rooibos Puur Natuur thee 75 gram

3,95

Rooibos Puur Natuur thee 75 gram Pure rooibos uit gecontroleerde biologische teelt. 1.....

Groene Elfjes 75 gram

Groene Elfjes 75 gram

4,25

Groene Elfjes 75 gram Groene rooibos met rozenblaadjes, appelstukjes, aardbei en k.....

Droom van Afrika thee 75 gram

Droom van Afrika thee 75 gram

4,35

Droom van Afrika thee 100 gram Om van te dromen deze rooibos met witte chocolade sterretjes en kl.....

Fruitfestival thee 75 gram

Fruitfestival thee 75 gram

4,45

Fruitfestival thee 75 gram Rooibos met heel veel druiven, vlierbessen, rode bessen, stukjes .....

Vive la Vie 75 gram

Vive la Vie 75 gram

4,50

Vive la Vie 75 gram Groene rooibos, gekonfijte ananas en papaya, rozenknopjes, framboze.....

Chai of Madagaskar 75 gram

Chai of Madagaskar 75 gram

4,60

Chai of Madagaskar 75 gram Groene honeybush, sinaasappelstukjes, cacao, genber, cardamon, kr.....