Peru Los Mellizos - Direct Trade 250gr Vers gebrand SPECIALTY

7,95

Excl. BTW: €7,29

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Direct Trade

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Peru Los Mellizos - Direct Trade 250gr Vers gebrand SPECIALTY

Een rijke verfijnde koffie met aangename rinsheid van limoen, zoete tonen van karamel en amandel, afgesloten met een elegante bloemige afdronk.

Geschikt voor alle zetwijzen!

U heeft iets bijzonders in uw handen. Deze Direct-Trade Specialty Coffee maakt namelijk zijn debuut in Nederland! Het verscholen dorp Villa Rica is een van de best bewaarde geheimen van Peru, ondanks dat hier al meer dan 100 jaar koffie van zeer hoge kwaliteit wordt gemaakt. Het is met een reistijd van 10 uur vanaf het dichtstbijzijnde vliegveld Lima, een lastig te bereiken koffie-dorp. Maar eenmaal aangekomen waan je je in een paradijs!

Koffieplanten in het regenwoud

Villa Rica is een prachtig regenwoud-koffiedorp in het Andesgebergte van Centraal Peru, direct aan de rand van het biosfeerreservaat "Ashanika-Yanesha". Er heerst hier een ideaal mild koffieklimaat, met temperaturen tussen de 15°C en 25°C, mooie hoogtes en een bijzondere regenwoud omgeving. die zijn vruchten afwerpt.

Door de weelderige omgeving, wordt hier op kleine percelen koffie verbouwd. De koffieplanten onderhouden en oogsten van de rijpe bessen, is hier geen gemakkelijke klus. Naast natuurlijk het harde werk van de boeren, zijn niet alleen de hoogte, het klimaat en de generaties lange koffiecultuur redenen waarom de koffie van deze hoge kwaliteit is. Ook het bijzondere regenwoud doet zijn bijdrage! Deze koffieplanten staan tussen bananen, linden en inheemse bomen, zoals de Pacay-boom. Dit geeft de koffieplanten voldoende schaduw, voedingsstoffen en ruimte om zich te ontwikkelen. Om de planten te verzorgen, bemesten de families met natuurlijke producten zoals koffiepulp en andere biologische producten die op de boerderij worden geproduceerd.

Giving back to nature!

Smaakbeleving:

Een rijke verfijnde koffie met aangename rinsheid van limoen, zoete tonen van karamel en amandel afgesloten met een elegante bloemige afdronk. Deze koffie leent zich voor verschillende zetmethodes. Experimenteer welke u zelf het lekkerste vindt!

  • Plantage: Los Mellizos
  • 
Regio: Oxapampa, Villa Rica 
  • Variëteit: Caturra, Catimor, Catuai 
  • Eigenaar: Aprocame 
  • Verwerkingsmethode: Washed 
  • Drogingsmethode: Zongedroogd 
  • Groeihoogte: 1300 – 1800 meter 
  • Type: 100% Arabica
Roast: Medium 

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder