Ethiopië Yirgacheffe koffie 250gr Vers gebrand

6,25

Excl. BTW: €5,73

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
39941642

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Ethiopië Yirgacheffe koffie 250gr. (tijdelijk niet leverbaar)

NEGELLE GORBITU

Deze prachtige koffie komt uit het geboorteland van de koffie, waar meer dan 1,1 miljoen kleine koffie boeren gezamenlijk zorg dragen voor 95% van de koffieproductie. De verzamelnaam van de variëteiten is Ethiopië Heirloom, dit zijn variëteiten die allemaal afstammen of geënt zijn op de locale inheemse koffie struiken. Eén van de bekendste koffieregio’s in Sidamo is Yirgacheffe, waar vele families op kleine kavels of in hun tuin koffie telen.

Negelle Gorbitu is een bescheiden maar bloeiende coöperatie die aangesloten is bij de Oromia Union die de koffie verkoopt en exporteert. De kleine koffieboeren bundelen hun krachten en werken samen om een unieke koffie te creëren. Naast de prachtige gewassen koffie, die bekend staat om zijn zuivere smaak met bloemige tonen van jasmijn en de frisheid van bergamot, produceren ze ook een “natural” koffie. De bes wordt niet eerst gewassen en gepulpt, maar in z’n geheel op verhoogde bedden gedroogd (zie afbeelding). Het zoete vruchtvlees krijgt hierdoor de kans zijn smaak af te geven aan de boon, wat leidt tot een explosie van fruit in de cup. Nadat de bes is ingedroogd, gaat de koffie naar de Oromia Union waar het velletje wordt verwijderd en de bonen worden klaargemaakt voor vervoer naar de branderij. De bonen worden medium gebrand om de smaak het best tot zijn recht te laten komen.

Smaakomschrijving:

Exotische complexe fruitsmaak: abrikoos, perzik, rode bessen, aarbei en kers. Bloemig aroma, volle chocolade tonen, delicaat en complex met prachtige hint van framboos in de nasmaak.

Specificaties:

  • Productiemethode: Natural
  • Type variëteit: Heirloom Yirgacheffe type
  • Regio: Yirgacheffe
  • Streek: Borena
  • Hoogte: 1900 – 2000m
  • Grond: vulkanisch en leemachtig
  • Regenval: 1200mm
  • Geroosterd:Medium

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Wij vragen u vriendelijk 1,5 meter afstand te respecteren in onze winkel.