Burundi Gakenke Vers gebrande koffie 250gr

6,25

Excl. BTW: €5,73

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
42221750

Nog niet beoordeeld
Schrijf reactie

Beschikbare opties:

Omschrijving

Burundi Gakenke Vers gebrande koffie 250gr

Sublieme Afrikaanse specialty koffie met een rijke en volle body. Opvallend mooie zoete tonen van tropisch fruit en met een fris accent. Een adembenemende koffie met geweldige roots.

Burundi 

Heuvel na heuvel na heuvel….. het land van de duizenden heuvels, zo wordt dit land in het midden van Afrika ook wel genoemd. Ingesloten tussen Rwanda, Tanzania en Congo ligt deze ontdekking van het Afrikaanse continent. Ondanks dat Burundi al een lange koffie traditie heeft, laat het pas sinds begin 2000 zien wat het echt in haar mars heeft. Met haar micro klimaten, haar lange seizoenen en vastberaden boeren is ze op weg naar de top van de specialty koffies.

Gakenke 

Gakenke is de naam van het wasstation in Kayanza, met wel 3000 leden, het ligt in een van de beste koffiegebieden van heel Burundi. De manager hier, Gratien Nankwahombaye, is de grote kracht achter de voortreffelijke kwaliteit van deze kof-fie. Als er iemand passie, deskundigheid en doorzettingsver-mogen bezit is het deze man wel. Door de boeren te blijven trainen en er van te doordringen dat plukken op precies de juiste tijd en manier moet gebeuren, heeft zijn vruchten afge-worpen. Alle leden in een straal van 3 km om het wasstation brengen elke middag in het plukseizoen, dat loopt van februari tot maart, hun rijpe bessen naar collectie punten om van daar uit naar Gakenke getransporteerd te worden. Hier gaan ze in een watertank om zo eventuele minder rijpe bessen te schei-den (floaters). Na gepulped te zijn met water worden ze 10 tot 12 uur geferrmenteerd in een aparte tank, om daarna opnieuw gewassen te worden. Dan volgt misschien wel het meest deli-cate proces: het drogen. Eerst wordt het natte parchment (koffieboon met zijn hoornschil er nog om) op droogtafels gelegd en afgedekt tegen de hitte van de zon, om zo langzaam aan de warmte te wennen.

De vochtigheid wordt zeer scherp in de gaten gehouden en pas na enige tijd mogen de zeilen er van af zodat het prachtige parchment kan gaan genieten van 2 tot 3 weken zon. Regelmatig omschudden zorgt voor een gouden randje aan deze rijke koffie. Het resultaat is een adembenemende koffie met geweldige roots.

Productiemethode

Productiemethode: Wet Process
Type Variëteit: Bourbon
Gebied: Kayanza, Burundi
Hoogte: 1670 meter
Farm/Washing Station: Gakenke
Droogmethode: Afrikaanse droogbedden
Bloeiperiode: belangrijkste okt.-nov.
Oogstperiode: belangrijkste feb.- mrt.
Brandhoogte: Middel

Beoordelingen (0)

Schrijf reactie

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Openingstijden van onze winkel in Veghel

Dinsdag t/m Vrijdag van 10.00 tot 17.30u en Zaterdag van 10.00u tot 17.00u