Jura versus Nespresso

Categorieën

  

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige koffiemachines.

Koffiemachines

De volautomatische JURA koffiemachines staan voor eenvoudige bediening, innovatieve technologieën, een uitstekend ontwerp, een verscheidenheid aan specialiteiten en langdurig koffiegenot. Bekijk alle >


 

Professionele Koffiemachines

De professionele volautomatische JURA koffiemachines staan voor eenvoudige bediening, innovatieve technologieën, een uitstekend ontwerp, een verscheidenheid aan specialiteiten en langdurig koffiegenot. Bekijk alle >


Accessoires

Of het nu een melkopschuimer, koppenwarmer, melkkoeler of mooie kopjes zijn, Jura biedt een verscheidenheid aan hoogwaardige accessoires voor het perfecte koffiegenot. Bekijk alle >

Reiniging / onderhoud

De originele verzorgingsproducten van JURA zorgen, samen met vers gefilterd water, voor een perfecte hygiëne en koffieresultaat. Bekijk alle >


Dit is Jura

Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt. Sindsdien is het traditioneel Zwitserse merk met recht een niet meer weg te denken "global player" geworden.
 

Perfecte espresso

JURA heeft het bereidingsproces volledig geperfectioneerd. Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen.

Wereldwijde service

Volautomaten van JURA onderscheiden zich door de duurzaamheid en de lange levensduur. Zelfs na vele jaren gebruik kunnen de volautomaten eenvoudig onderhouden worden. Onderdelen worden milieuvriendelijk opgeknapt. Een wereldwijd vertakt netwerk van servicecentra en Hospitality Centers tekent hiervoor verantwoordelijk.

Eco-intelligentie

Een uitgesproken milieubewustzijn is voor JURA net zo belangrijk als het spaarzame gebruik van grondstoffen en energie. Daarom heeft JURA zich volledig toegelegd op volautomaten. Deze bereiden koffiespecialiteiten individueel toe, overtuigen met een voorbeeldige energie-efficiëntie en voorkomen onnodig verpakkingsafval.

De Key Technologies van JURA: vers bereid, zonder capsules

Kies je voor een Jura koffiemachine? Dan kies je voor kwaliteit, uitstraling en veel gebruiksgemak. Wat voor type koffiedrinker je ook bent, met Jura word je in jouw behoefte voorzien. Met een Jura espressomachine bereid je met de grootste zorg een espresso, tot een cappuccino die je met 1 druk op de knop zet.
 

AromaG3-molen

De koffiebonen worden altijd vers gemalen – dit garandeert een maximum aan aroma. Via de maalgraad kan de gewenste fijnheid van de gemalen koffie worden ingesteld. Hierdoor wordt de doorlooptijd van het water beïnvloed. Hierbij geldt: hoe fijner de gemalen koffie, des te intenser de smaak. 
De snijhoeken in de maalkegels van de AromaG3-molen zijn geperfectioneerd. De ingenieurs van JURA zijn er daarbij in geslaagd de efficiëntie aanzienlijk te vergroten. Hierdoor wordt het veelzijdige natuurlijke aroma optimaal geconserveerd en wordt de duur van het maalproces met de helft gereduceerd.
 

I.W.S.

Koffie bestaat voor 98% uit water. Zonder filtering van het water leidt kalkaanslag tot verkalking van uw apparaat. JURA biedt via het Intelligent Water System (I.W.S.®) met CLARIS Smart-filterpatroon een intelligente oplossing:
 • Het apparaat wordt beschermd tegen kalkafzettingen en heeft een langere levensduur.
 • Het apparaat hoeft niet ontkalkt te worden.
 • Een gelijkblijvende kwaliteit van water en koffie is gegarandeerd.
 • De revolutionaire technologie van het intelligente watersysteem herkent automatisch of een filter geplaatst is, en dat zonder enige noodzakelijke programmering.

I.P.B.A.S.© & P.E.P.©

Intelligent Pre-Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©) is een voorwelsysteem waarmee koffie van iedere melange en branding een maximum aan aroma ontwikkelt. De zetgroep is hét centrale element van een koffie-volautomaat. De variabele zetgroep van JURA kan 5 tot 16 g gemalen koffie bevatten. De koffie kan zo naar de persoonlijke smaak worden ingesteld.
Het impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) zorgt ervoor dat het maximale aroma behouden blijft, zelfs bij zeer kleine koffiespecialiteiten zoals espresso of ristretto. Het water wordt in korte impulsen door de gemalen koffie geperst en optimaliseert de extractietijd.

Jura koffiemachine versus Nespresso

Kiloprijs Nespressokoffie € 68,50 gemiddeld......OEPS....
Lees snel verder om makkelijk veel geld te besparen als Nespresso-gebruiker!

Prijs

Prijs is voor veel mensen een belangrijk gegeven. Feit is dat een Nespresso apparaat een stuk goedkoper is dan een Jura koffiemachine. Maar hoe zit het na de aanschaf van een geschikt apparaat met de prijs van de koffie zelf?
Met de cups van Nespresso kom je gemiddeld uit op ongeveer 39 cent voor een kopje koffie; met verse koffiebonen is dat ongeveer 12 cent. Dat is nogal een verschil. Naarmate je meer koffie gebruikt zal het verschil groter worden.

Gemak en smaak

Is Nespresso gemakkelijker in gebruik dan een Jura Koffiemachine...? Maakt het wat uit of je de knop van een Nespressoapparaat indrukt of die van een Jura, nee toch!
Over smaak valt niet te twisten, die is persoonlijk. De keuze in vers gebrande koffiebonen is zo groot dat er voor iedereen wel een lekkere koffieboon te verkrijgen is. 

Wat is nu het verschil tussen verse koffiebonen en gemalen koffie (cups)

Wist u dat de versheid van koffie voor een heel groot gedeelte bepalend is voor de smaak? Bij ons koop je nooit koffie die over zijn top heen is. Smaak van versgebrande koffiebonen begint na 6-8 weken terug te lopen. Gemalen koffie is na 1 minuut al 40 % van haar aroma kwijt!

Dosering van de koffie die je gebruikt is belangrijk. Het aantal grammen dat je per kopje koffie gebruikt is bij verse koffie ongeveer 8 gram en bij Nespresso 5,7 gram (bron: Consumentenbond).
Met verse koffiebonen gebruik je dus een grotere hoeveelheid koffie daardoor krijg je een veel betere extractie en aroma zoals het eigenlijk hoort.

Prijsberekening per kopje koffie: koffiebonen versus Nespresso

 
  Koffiebonen Nespresso Cups
     
Kopjes koffie 125 125
Gewicht 1 kg 713 gr
Gewicht per kopje <> 8 gr <> 5,7 gr
Versheid Altijd vers gebrand bij ons ????
Kosten per 125 kopjes v.a. 14,85 v.a. 48,75
Koffieprijs per kopje v.a.   0,12 v.a.   0,39
Kiloprijs vergeleken v.a. 14,85 v.a. 68,50

 

Een Jura koffiemachine verdient zichzelf terug!
  Cups Jura D4 Jura J6
Aanschafprijs apparaat 99 699 1999
       

Kostprijs eurocent per kopje incl.
onderhoud,afschrijving e.d. 

0,43 0,20 0,42
       
Bij 5 kopjes per dag v.a. 0,45  0,28 0,44
Bij 10 kopjes per dag v.a. 0,44 0,24 0,30 
       
Totaalprijs in 5 jaar      
Bij 5 kopjes per dag v.a. 4005 2492 3916
Bij 10 kopjes per dag v.a 7832 4272 5340
       
Levensduur machine 2-3 jaar 10-12 jaar 10-12 jaar
Waarom kiezen voor een Jura Koffiemachine?

 • zeer lange levensduur
 • helemaal naar je eigen smaak in te stellen: temperatuur, waterhoeveelheid en de maalgraad en nog veel meer..
 • je een perfect, vers kopje koffie, cappuccino, latte machiatto met één druk op de knop kunt maken.
 • je 25 maanden garantie krijgt.
 • de reiniging doe je met 1 druk op de knop, de meeste modellen doen dit zelfs geheel automatisch.
 • Jura machines zijn ook nog eens een lust voor het oog en echte blikvangers.
 • het een verstandige investering is die zichzelf terugbetaalt.
 • omdat het veel goedkoper en lekkerder is dan cup systemen. 

Vrije keuze van koffie

Met een koffie-volautomaat van JURA kunt u afhankelijk van uw smaak uit een bijna ongelimiteerde selectie van beschikbare, verse bonen kiezen. U kunt uzelf trakteren op een koffie van topkwaliteit uit bijvoorbeeld onze eigen koffiebranderij of iets bijzonders van een buitenlandse reis. Onze machines zijn geconstrueerd om het beste uit elke melange en branding te halen.

Verse koffie wanneer u dat wilt

De branding geeft koffiebonen hun heerlijke aroma.Koffie bevat ongeveer 1200 verschillende aromastoffen en is daarmee een van de meest aromatische voedingsmiddelen en complexer dan wijn.

De natuur heeft ons de perfecte verpakking gegeven om de aromastoffen zonder enig beletsel te behouden: de koffieboon.

Aangepaste drankjes en optimaal onderhoud met één druk op de knop

De volautomaten voor koffiespecialiteiten van JURA zijn ontworpen om telkens perfecte koffie te maken. Hun programma’s hebben vele verschillende mogelijkheden, zodat u uw koffie kunt variëren om van uw persoonlijke favoriete variëteiten en specialiteiten te genieten.

’Van ristretto tot latte macchiato – het perfecte kopje koffie met één druk op de knop’

Voor telkens perfecte koffie in een kopje is dagelijks onderhoud van uw machine belangrijk en moet u een paar eenvoudige regels voor de hygiëne volgen als het om melk, koffie en water gaat.

De koffie-volautomaten van JURA beschikken met één druk op de knop over de volgende geïntegreerde onderhoudsprogramma’s:

 • Spoelen in- en uitschakelen
 • Reiniging
 • Ontkalking (CLARIS plus-filterpatroon van JURA)
 • Reinigen en spoelen van melksystemen

Energiezuinig
De respectvolle omgang met onze planeet en de kostbare bronnen zijn voor JURA altijd heel belangrijk geweest. Daarom zijn onze volautomaten voor koffiespecialiteiten voorzien van innovatieve technologie en de Energie Spaar Modus om onnodig energieverbruik te voorkomen en actief energie te besparen. Onafhankelijke tests tonen aan dat de machines van JURA op gebied van energiebesparing tot de beste behoren*.

Milieuvriendelijk
Door verse koffie van verse koffiebonen te bereiden, draagt u actief bij aan de vermindering van afval. Het koffieresidu kan gemakkelijk worden gecomposteerd of worden gebruikt voor de bemesting van sierplanten, zodat kostbare bronnen worden ontzien.

 • Kies actief voor het milieu en bespaar op de energiekosten.
 • Geniet van meer dan 140 kopjes uit één pak
 • Doe uw voordeel met het minimale energieverbruik van onze koffie-volautomaten

Wilt u weten welke Jura koffiemachines bij U past? Kom dan langs bij Koffietopia in Veghel voor een gedegen advies en natuurlijk om te proeven.

Op deze pagina net zoals de rest van deze website berust het copyright.