Zijn 'vette koffiebonen' schadelijk voor mijn Jura koffiemachine?

Oorzaak

Om maar direct een fabeltje uit de wereld te helpen: Alle koffiebonen bevatten vetten/oliën. Het vette laagje dat je op de koffieboon kunt aantreffen is het resultaat van het brandproces. Bij het brandproces sprake van een eerste crack en een tweede crack. Na de tweede crack komen de oliën uit de boon vrij. Wanneer er op zeer hoge temperatuur gebrand wordt, zorgen deze oliën voor een vettig laagje op de boon.

Zijn vette koffiebonen schadelijk voor mijn Jura koffiemachine?

In principe zijn alle koffiebonen geschikt voor het gebruik in Jura koffiemachines. Echter, er zijn veel (goedkope) koffiebonen verkrijgbaar die een vettig laagje hebben. Dit vettige laagje resulteert in snellere vervuiling in de koffiemolen, de zetgroep en in de koffie-uitloop. In het algemeen kun je stellen dat je machine eerder toe is aan een onderhoudsbeurt wanneer je gebruik maakt van vettige koffiebonen.

Hoe weet ik of ik vette koffiebonen koop?

Op de zak waarin de koffiebonen verpakt zitten staat eigenlijk nooit of de koffiebonen vet zijn. Eigenlijk weet je dit pas wanneer je de zak geopend hebt. Mocht je willen voorkomen dat je vette koffiebonen koopt, vermijd dan de 'dark roast' blends. Deze koffiebonen zijn donkerder gebrand, waardoor ze de tweede crack voorbij zijn en een vettig laagje op de bonen hebben. Wil je zeker zijn van droge koffiebonen dan kun je eens een kijkje nemen in ons assortiment. Al onze koffiebonen zijn droog gebrand. 

Gastenboek

  • 11-07-2019 - Maandag 8 juli bestelde ik een nieuw waterreservoir en tot...  lees meer
  • 26-06-2019 - Koffiepot is bezorgd. Blij mee. En een lekker snoepje erbij…
    Bedankt. lees meer
  • 22-06-2019 - Ik heb 2 weken geleden een Jura E8 gekocht bij...  lees meer
Plaats een bericht
© 2010 - 2019 KoffieTopia Veghel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel