Keuzemenu

Danny en Rianne van Koffietopia maken het centrum van Veghel leuker.

Het centrum van Veghel is verrijkt met Koffietopia.
Een winkel waar je, als je binnenstapt, wordt ingepakt door de geur van versgebrande koffie en thee en verrast door de allerlekkerste kadopakketten. Volgens het Veghelse ondernemerspaar Rianne en Danny van Geloven valt in de Hoofdstraat alles op zijn plek.

Jullie runden sinds 2010 koffie- en theeschenkerij Vlagheide in Eerde. Waarom toch de overstap naar Veghel gemaakt? Danny: “Het is niet zo dat we uit armoede gestopt zijn. We hadden het prima naar de zin, maar we wilden alleen niet nog eens tien jaar verder in de horeca. In het verleden hebben we al eens een koffiewinkel in Weert gehad. Dat was een franchiseformule. Rianne en Danny wilde graag nog eens zelf een speciaalzaak beginnen, liefst in Veghel. En toen kwam dit pand op ons pad. We waren verkocht. Het paste allemaal. De eigenaar dacht met ons mee en 3 oktober 2015 zijn we hier geopend.”

Wat is jullie kracht? Danny: “Het grootste deel van de koffie branden we zelf. Ik doe dat vooral ’s avonds, omdat er overdag, als er klanten binnenlopen, geen tijd voor is. Het is een proces waar je bovenop moet zitten. De melanges worden naar eigen recept gemaakt bij een branderij in het zuiden. Onderscheidend zijn we bovendien met onze kennis van Jura Koffiemachines en handmatige espressomachines. Die verkopen we ook online. Van heinde en verre komen mensen naar de winkel voor een demonstratie.

Maar... jullie hebben méér dan alleen koffie Rianne: “In de winkel vind je 200 verschillende soorten thee. De losse thee importeren we zelf. Daarnaast hebben we goede merken verpakte thee, ethisch en biologisch verantwoord. Je merkt dat de vraag naar thee groter wordt. Vooral bij mannen is het populair. We bieden ook kadopakketten, met veel aandacht voor de presentatie.”

Naast de drukbezochte winkel zijn jullie ook op het internet actief Danny: “Als winkel kun je niet meer zonder. Het is onze digitale etalage. Voor veel mensen een eerste kennismaking met ons. Dat we ook een fysieke winkel hebben schept vertrouwen voor de klant. Je staat er van te kijken hoeveel er dankzij internet gebeurt. Het is dus zaak om de website goed te onderhouden. Dat red je niet met iedere dag een uurtje.”

Koffietopia is een verrijking voor Veghel Centrum Rianne: “Dit soort winkels maakt Veghel leuker. Er is duidelijk behoefte aan kwaliteit en persoonlijk contact. We ontvangen elke dag nog leuke reacties. De kring van klanten wordt ook steeds groter. We verkopen een goed product waar we helemaal achter staan. Dan kun je mensen ook open tegemoet treden en een eerlijk advies geven. Als ze eenmaal zijn geweest komen ze terug.”

Contact opnemen?

Redactie: Philip van de Brand

Gastenboek

  • 13-07-2018 - Afgelopen woensdag een Jura j6 gekocht in de winkel. Eerst...  lees meer
  • 27-06-2018 - Wij hebben door jullie weer ons koffiezetapparaat aangevuld met een...  lees meer
  • 24-06-2018 - ik heb vanmiddag het artikel over hoe een goede espresso...  lees meer
Plaats een bericht

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2018 KoffieTopia Veghel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel